Matematik

hjælp...brøker og reducering

25. august 2014 af biddi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle :-) 

jeg har disse regnestykker for men jeg kunne godt bruge noget hjælp.

a.  (3+9) * (3+7x) + (3x+6) * 6                                                jeg har fået 109x + 69  

b.   omskriv og bestem.  B + c  over 4  (altså en brøk)          jeg har sagt b*4 over 4 + c over 4 

c. reducer.    15 over 6 * 7                                                     jeg har fået 15 over 42

d. x* (x+5 over 3)       ?

e. a* (9a+21 over 3)  ?

håber nogen vil hjælpe. tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

a. er forkert

b. Mener du     B+\frac{c}{4}    ?

c. Forkort brøken.

e. Forkort brøken.


Svar #2
25. august 2014 af biddi (Slettet)

ja det gør jeg :-)


Svar #3
25. august 2014 af biddi (Slettet)

er a så 84x + 45  ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er heller ikke korrekt.

a) (3+9)·(3+7x) + (3x+6)·6 = 12·(3+7x) + (3x+6)·6

                                       = 12·3 + 12·7x + 3x·6 + 6·6 = ...


Svar #5
25. august 2014 af biddi (Slettet)

okay tusind tak:-)


Skriv et svar til: hjælp...brøker og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.