Matematik

Reducer brøk

01. september 2014 af matematikhj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at reducere denne brøk.. har brug for hurtig hjælp :) tak på forhånd.

ab+a2(i anden) over 3aZ.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

\frac{ab+a^2}{3aZ}=\frac{b+a}{3Z}


Svar #2
01. september 2014 af matematikhj (Slettet)

Kan du ikke tage det lidt mere trin for trin?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

\frac{ab+a^2}{3aZ}=\frac{ab+aa}{3aZ}=\frac{\not{a}b+\not{a}a}{3\not{a}Z}=\frac{b+a}{3Z}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forkorter brøken med faktoren a, der er fælles for tæller og nævner.


Skriv et svar til: Reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.