Kemi

Syre-Basetitrering

02. september 2014 af erinaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Jeg har svært ved følgende opgaver:

Der afvejes 202 mg af stoffet. Det opløses i vand og titreres med NaOH-opløsningen. Analysen viser at stoffet foruden kaliumhydrogenoxalat indeholder 8,7 masseprocent oxalsyre.

1) hvor mange mL NaOH-opløsning blev der brugt ved titreringen? 

opgave 2 er vedhæftet: 

2) bestem stofmængderne af oxalsyre, hydrogenoxalation og oxalation i ovennævnte titreringsblanding når pH for blandingen er 5,0. (se vedhæftede billede)

tak på forhånd! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af mathon


           n(H2C2O4) = (m/M) = (0,202 g) · 0,087 / (90,034 g/mol) = 0,000195 mol

           n(KHC2O4) = (m/M) = (0,202 g) · (1 - 0,087) / (128,124 g/mol) = 0,001439 mol

           neutralisation af 0,000195 mol H2C2O4 kræver 2 · (0,000195 mol) OH- = 0,000390 mol OH-

           neutralisation af 0,001439 mol KHC2O4 kræver 0,001439 mol OH-

samlet forbrug af NaOH = (0,000390 + 0,001439) mol = 0,001829 mol

           V(NaOH) = (0,001829 mol) / c(NaOH)

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2014 af mathon

Ved pH = 5
 er
                     n(H2C2OO4) = 0

                     n(HC2OO4-) = 15%

                     n(C2OO42-) = 85%

                     

                    

                    


Svar #3
02. september 2014 af erinaa (Slettet)

#2

Ved pH = 5
 er
                     n(H2C2OO4) = 0

                     n(HC2OO4-) = 15%

                     n(C2OO42-) = 85%

                     

                    

                    

Tak :D men hvordan ser du det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af mathon

Syren under kurven basen over kurven.

                            \frac{n_s}{n_b}=\frac{x_s}{1-x_s}                      


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af mathon

                         \frac{n_{\left (HC_2O{_{4}}^{-} \right )}}{n_{\left (C_2O{_{4}}^{2-} \right )}}=\frac{0,15}{1-0,15}=\frac{0,15}{0,85}=\frac{15}{85}=\frac{3}{17}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2014 af mathon

korrektion af tastefejl i #2

Ved pH = 5
 er
                     n(H2C2O4) = 0

                     n(HC2O4-) = 15%

                     n(C2O42-) = 85%


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af Soeffi

Kan man ikke aflæse procenterne direkte?

Vedhæftet fil:1508872.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2014 af mathon

#7

     Du kan aflæse
                                   xs som en decimalbrøk.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2014 af Soeffi

erinaa, har du noget imod at lægge et foto af hele opgaven op?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2014 af Soeffi

erinaa, du mangler koncentrationen af NaOH for at kunne besvare a). Upload venligst hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2014 af Soeffi

1) Jeg går ud fra at n(NaOH) er lig 0,000195 mol, da man titrerer H2C2O4 til HC2O4- for at finde mængden af H2C2O4

2) Man skal finde stofmængderne dvs.

n(H2C2O4) = 0 (aflæses)

n(HC2O4-) = 15%·0,001634 mol (den første aflæses og den anden er summen af n(H2C2O4) og n(HC2O4-) fra starten beregnet i 1) = 0,000245 mol

n(C2O42-) = 85%·0,001634 mol = 0,001389 mol


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. november 2019 af iajsten (Slettet)

hvad var de rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2019 af Soeffi

#12.

Svært at sige, da vi ikke havde hele opgaveteksten.


Skriv et svar til: Syre-Basetitrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.