Matematik

Integration

02. september 2014 af Whisky1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau
En partikel bevæger sig på en ret linje med den konstante fart 1,8 m/s. Opskriv partiklens vejfunktion s, så s(5)=0. Hvad er bevægelsens acceleration?

Jeg er helt med på at a(t)=v'(t) og v(t)=s'(t). Men hvad gør jeg når vi kun har fået informeret farten?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Farten v er konstant v0. Derfor er

        s(t) = v0·t + s0 .

Bestem nu s0 ud fra oplysningerne i opgaven.


Svar #2
02. september 2014 af Whisky1234 (Slettet)

S(5)=0, dvs: 0=1,8*5+s0, dvs. s0=-9
Er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Husk dog enhederne.


Svar #4
02. september 2014 af Whisky1234 (Slettet)

Men hvordan finder jeg så acc?

Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bestem først v(t) = s'(t) ved at differentiere s(t), og bestem så a(t) = v'(t) ved at differentiere v(t).


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2014 af mathon

              s=v_0\cdot t+s_0

              v=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}=v_0

              a=\frac{\mathrm{d^2} s}{\mathrm{d} t^2}=\frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{dt} }=0


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.