Kemi

bjerrumdiagram kemi

02. september 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som er venlig at hjælpe mig med denen opgave?

Screen Shot 2014-09-02 at 19.49.32.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2014 af mathon

a)
         pK_s-værdierne er de til syrebrøken 0,5 koordinerede pH-værdier.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2014 af mathon

b)
     Ved pH = 5
                          er
                                  22% HOOC-(CH2)7-COOH
                           og
                                  78% HOOC-(CH2)7-COO-

   


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2014 af mathon

c)
          M(azelainsyre) = 188,22 g/mol


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2014 af mathon

e)
          pH = 7 + (1/2)·(pKs2 + log(cb))


Svar #5
03. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Jeg tænkte på i b'eren ved en pKs på 5, skal man så kun kigger på den blå kurve eller skal man også kigge på den røde og aflæse procentdelene derfra.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. september 2014 af mathon

b)
     Ved pH = 5
                          er

                                          \frac{n_s}{n_b}=\frac{x_s}{1-x_s}

                                \frac{n_{\left (HOOC-(CH_2)_7-COOH \right )}}{n_{\left (HOOC-(CH_2)_7-COO^- \right )}}=\frac{22}{78}=\frac{11}{39}

                                \frac{n_{\left (HOOC-(CH_2)_7-COO^- \right )}}{n_{\left (^-OOC-(CH_2)_7-COO^- \right )}}=\frac{74}{26}=\frac{37}{13}


Svar #7
03. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Mange tusinde tak. Det betyder virekeligt meget. Tænkte på at du ville være venlig, at forklare c'eren - forstår nemlig ikke hvad det har med molmassen at gøre.


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2014 af mathon

c)

     En farveindikator skifter jo ikke farve førend alle H+
     hidrørende fra enten HOOC-(CH2)7-COOH   eller   HOOC-(CH2)7-COO-  er neutraliseret.


Svar #9
03. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Arh, okay. Men hcad det en potentiometrisk titrering, hvor man ikke behøver at bruge en indikator? - og har M = 188,22 g/mol nogen betydning her.


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. september 2014 af mathon

c)
           n(ren azelainsyre) = (1/2) · n(NaOH) = (1/2) · (0,0191 L) · (0,100 mol/L) = 0,000955 mol

           m(ren azelainsyre) = (0,000955 mol) · (188,22 g/mol) = 0,17975 g ren azelainsyre

           renhedsprocent
                                          p =\frac{0,17975 \; g}{0,0020\; \frac{g}{\%}}=89,9\%


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. september 2014 af mathon

.


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. september 2014 af mathon

se

Vedhæftet fil:indikatorer.docx

Svar #13
03. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Kan jeg spørge i opgave b skal jeg så kun kigge på den blå kurve eller skal jeg også kigge på den røde?

- Fr den røde kurve er vel først når natriumhydroxid reagerer med HOOC-(CH2)7-COO-, hvilket man først hører om efter delopgave b.


Svar #14
03. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Hvorfor ganges med 1/2?

n(ren azelainsyre) = (1/2) · n(NaOH) = (1/2) · (0,0191 L) · (0,100 mol/L) = 0,000955 mol

          


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. september 2014 af Dulugtergrimt (Slettet)

Da der er 2 syregrupper (COOH) i azelainsyre, vil titreringen bruge den dobbelte stofmængde af NaOH, end der er azelein-syre. Hver gruppe skal afgive en proton, 2 ialt for hele stoffet, så der bliver derfor brugt 2NaOH for hvert enkelte syremolekyle. Dermed må n(NaOH) = 0,5*n(azeleinsyre)


Svar #16
04. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Men i #10 står der (1/2) · n(NaOH) skal der ikke stå 2 · n(NaOH)


Svar #17
04. september 2014 af paaske1 (Slettet)

- og i delopgave e, hvorfor plusser man med 7? :           pH = 7 + (1/2)·(pKs2 + log(cb))

- og skal pKs eller pKb ikke være for NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. september 2014 af mathon

#15
          du har
                                        H2C9H14O4   +   2 OH-   --->   C9H14O42-   +   2 H2O
stofmængdeforhold:              1                      2 
                                             1/2                    1


Brugbart svar (1)

Svar #19
04. september 2014 af mathon

#17
           azelainsyren har pKs-værdierne 
                
                                pKs1 = 4,3
                                pKs2 = 5,0

   endvidere har du
   ved 25°C

                   pH = 14 - pOH = 14 - (1/2)·(pKb - log(cb)) = 14 - (1/2)·(14 - pKs - log(cb?)) =

                                                                                        14 - 7 + (1/2)·(pKs + log(cb))

                                                                                         7 + (1/2)·(pKs + log(cb))

                                                                                        


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.