Matematik

f(x) har et maksimum

03. september 2014 af MATANØRD - Niveau: A-niveau

kunne godt bruge lidt hjælp til denne her opgave! 

en funktion f(x) er givet ved 

f(x)=e^{-x^{2}+2x+1

a) gør rede for, at f(x) har et maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

maksimum kræver
                                      f '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af LeonhardEuler

Hvis f er kontinuert 

så vis eksistensen af de nedenstående sætninger

non\left (\lim_{x\rightarrow -\infty }f(x)\rightarrow \infty \right )

non\left (\lim_{x\rightarrow \infty }f(x)\rightarrow \infty \right )

for da må et maksimum eksisterer

Du vise det også vha. monotoniundersøgelse netop ved at se på  f '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af peter lind

#2 Det holder ikke. Hvis der er en eller to vandret asymptote kan det være at der ikke er noget maksimum

#1 Det kræves endvidere at f'(x) eer positiv til venstre for roden og negativ til højre

#0 Man kan også nøjes med at se på andet grads polynomiet, da eksponentialfunktionen er monoton voksende


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af mathon

                                  f(x)=e^{-x^2+2x+1} > 0

                                  f{\, }'(x)=e^{-x^2+2x+1}\cdot \left ( -2x+2 \right )=f(x)\cdot \left ( -2x+2 \right )


Svar #5
03. september 2014 af MATANØRD

er maksimum det samme som monotoniforhold? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2014 af 123434 (Slettet)

5#

Nu prøver jeg, så må I sige om, jeg er helt ude i skoven

hvis der er tale om en sur parabel, så vil toppunktet være maksimum for grafen.

Hvis der er tale om en glad parabel, så vil toppunktet være minimum for grafen


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af peter lind

#5 nej det er det ikke. Du forveksler det nok med at du ofte skal finde både maksima, minima og monotoniforhold i en opgave


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2014 af LeonhardEuler

Punktet x0 kaldes et lokalt maksimumpunkt for funktionen f, hvis der i et interval omkring x0, så f(x0) er den største funktionsværdi i I   - matematisk udtrykt

f(x) ≤ f(x0) for alle x ∈ I

Hvis funktionen er differentiabel i intervallet I, opfylder et lokalt maksimum f '(x0) = 0 , og at f '(x) er positiv til venstre for f '(x0) og at f '(x) er negativ til højre for f '(x0) i intervallet I. 

Et punkt x1 kaldes for et globalt maksimum, hvis dets funktionværdi er det største for funktionen f's definitionsmængde. Det opfylder også at  f '(x1) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Med definitionen

        f(x) ≤ f(x0) for alle x ∈ I

følger det, at for eksempel en konstant funktion har lokalt maksimum i ethvert punkt. Sætningen i #8 skal i stedet udtrykkes således:

Hvis funktionen er differentiabel i intervallet I, opfylder et lokalt maksimum f '(x0) = 0 , og at f '(x) er ≥ 0 for x < x0 , og at f '(x) er ≤ 0 for x > x0 i intervallet I. 


Skriv et svar til: f(x) har et maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.