Fysik

Volume

03. september 2014 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: C-niveau
I denne opgave står der, at man skal finde volumen af jernet. Mener de grundstoffet jern eller jernrøret.
Jeg har vedhæftet et billede, håber I kan de det :)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jernrøret er lavet af jern. Man skal beregne densiteten for det jern, hvoraf jernrøret er fremstillet. Man kender massen af jernrøret, og man kender geometrien for jernrøret, så man kan beregne rumfanget af jernet i røret.


Svar #2
03. september 2014 af Maria10101 (Slettet)

Er det muligt at densitet er ca. 4,4 i opgaven, når den er 7,87 i virkeligheden?

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2014 af hesch (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt.

Det rigtige resultat i opgaven er "lidt mindre end 8" g/cm3.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Følg vejledningen i opgaven. Beregn det udvendige volumen og dernæst det indvendige volumen. Forskellen mellem de to er volumenet af jernet. Benyt formlen for rumfanget af en cylinder.


Svar #5
03. september 2014 af Maria10101 (Slettet)

Tak til jer begge to :)

Svar #6
03. september 2014 af Maria10101 (Slettet)

Hej, jeg har brug for hjælp med denne opgave altså opg 12. :) Jeg ved ikke hvordan man skal regne den ud, og har prøvet at gætte mig frem uden held
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af mathon

        Vydre = L · π · R2
        Vindre = L · π · r2
        VFe = L · π · (R2 - r2)

        \rho =\frac{m_{Fe}}{V_{Fe}}


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) Beregn volumenet af 300 kg sand. Beregn så højden h af en kasse med længde og bredde som ladets dimensioner, og hvis volumen er lig med sandets volumen.

b) Beregn, hvor mange fliser, der kan ligge i 1 lag på ladet. Beregn massen af fliserne i 1 lag. divider 300 kg med denne masse og rund ned til nærmeste hele tal. Gang antallet af lag med antallet af fliser i hvert lag.

Opgave b) kan varieres, hvis man kan stable fliserne på højkant.


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. september 2014 af mathon

a)
            Rumfang af sandet
                                                V=\frac{m}{\rho }=\frac{300\; kg}{1800\; \frac{kg}{m^3}}=\frac{1}{6} \; m^3

            Højden beregnes af
                                                h\cdot L\cdot b=V

                                                h\cdot \left (1,80\; m \right )\cdot \left (1,20\; m \right )=\frac{1}{6}\; m^3

                                               


Svar #10
03. september 2014 af Maria10101 (Slettet)

Hvad er højden?
Bag i bogen står der at svaret er 7.7 cm

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Isoler h af den sidste ligning i #9.


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2014 af mathon

                                    h=\frac{1\; m^3}{6\cdot (1,80\; m)\cdot (1,20\; m)}=0,07716\; m=7,716\; cm


Skriv et svar til: Volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.