Matematik

Svært at isolere x

03. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

12=15+100/(1-20*e0,1*(x-2))

Har prøvet, men mit resultat er helt ude i hegnet

Hvordan ville I gøre?

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med

      1-20*e0,1*(x-2) = 100/(12-15) ,

hvoraf

        e0,1*(x-2) = (1 + 100/3)/20 = 103/60 ,

        0,1·(x-2) = ln(103/60) ,

        x = 2 + 10·ln(103/60)


Svar #2
03. september 2014 af 123434 (Slettet)

x≈6.40


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se det korrigerede udtryk i #1.


Skriv et svar til: Svært at isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.