Matematik

vinkel ud fra argument

04. september 2014 af volume (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har LAVET denne opgave igår: 

Beregn det polære koordinatsæt til dette komplekse tal: 

2+8+(1+8)i

jeg fik: z = 13,45(cos(0,7325) + i sin(0,7325) 

men når jeg beregner sin(v) og cos(v) får jeg jo netop to vinkler ikke?, og hvordan ved jeg så hvilken en jeg skal bruge i mit svar... 

er det eneste jeg er i tvivl om... :)

tak på forhånd! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af mathon

sin(v) og cos(v) er jo til samme vinkel, da fortegnet for sin og cos afgør hvilken, at to mulige.

                  v = (vo)  = vo + p·2π      p ∈ Z


Svar #2
04. september 2014 af volume (Slettet)

ja men jeg får to forskellige vinkel resulateter, med henholdsvis sin og cos, så hvilken en er rigtig? :)

det gør mig lidt forvirret...


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af mathon

     v = 0,732815 + p·2π


Svar #4
04. september 2014 af volume (Slettet)

sorry mig der ikke brugte alle decimaler... 

har en anden opgave her hvor det komplekse tal er z = -10-15i og modulus er beregnet til 18.

tager vi cos og sin til det: cos-1(-10/18) og sin-1(-15/18), så giver det to forskellige vinkler, så hvilken en skal jeg bruge? 


Svar #5
04. september 2014 af volume (Slettet)

da sin giver negativt, er det så den man skal bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2014 af mathon

   v = 0,732815 + p·2π

            cos giver   0,732815   og   5,55037    men  sin(5,55037) < 0 og skal give (9/√(181)) > 0
                                                                                 hvorfor 5,55037 ikke er en mulighed
            sin giver    0,732518   og   5,55037, som allerede er droppet


Svar #7
04. september 2014 af volume (Slettet)

Hvad er p i den ligning? Okay tusinde tak:)

men i den anden jeg har skrevet op med cos/sin, er det bare den positive vi bruger? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2014 af mathon

rettelse

v = 0,732815 + p·2π

            cos giver   0,732815   og   5,55037    men  sin(5,55037) < 0 og skal give (9/√(181)) > 0
                                                                                 hvorfor 5,55037 ikke er en mulighed
            sin giver    0,732518   og   2,40878    men cos(2,40878) < 0 men skal være positiv

hvorfor eneste fællesmulighed er  0,732815 + p·2π


Svar #9
04. september 2014 af volume (Slettet)

Okay tusinde tak mathon er med på den opgave:) men hvad er p i ligningen? 

og har skrevet en anden opgave i #4, forkaster vi bare den negative vinkel der? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2014 af mathon

I #4
           er eneste mulige fællesværdier    4,12439 + p·2π


Svar #11
04. september 2014 af volume (Slettet)

hvad er p i ligningen?

Hvordan er du kommet frem til det? skal lige være helt med! :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2014 af mathon

       cos(x) = cos(2π - x)

       sin(x) = sin(π - x)


Svar #13
04. september 2014 af volume (Slettet)

Jamen er stadig i tvivl angående vinklen, altså har skrevet den lidt forkert ned, men det bare princippet:)

forstår stadig ikke hvad p er i ligningen?

og hvis man regner vinklerne ud, forkaster vi så blot den negative? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. september 2014 af mathon

       cos-1(-2/√(13)) = 2,1588   og    2π - 2,1588 = 4,12439

       sin-1(-3/√(13)) = -0,982794  og    π - (-0,982794) = 4,12439


Svar #15
04. september 2014 af volume (Slettet)

Okay tusinde tak for al din tid og hjælp mathon! :)

sidste spørgsmål er hvad p var i den tidligere ligning, hvad svarer p til og hvorfor er det kun π i sin, når det er 2π i cos?

det er det sidste og tak for din hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. september 2014 af mathon

repeter selv din gymnasiematematik:

                   cos(x-y) = cos(x)·cos(y) + sin(x)·sin(y)

                   sin(x-y) = sin(x)·cos(y) - cos(x)·sin(y)


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. september 2014 af mathon

cos- og sin-funktionerne er periodiske med perioden 2π.

         f(x + p·2π) = f(x)          p ∈ Z


Skriv et svar til: vinkel ud fra argument

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.