Matematik

Reducere udtryk

04. september 2014 af såenkelt (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan reducerer jeg dette udtryk på en simpel måde?

3*(x-4)+2-(x-5)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i den første parentes, hæv minusparentesen, og træk sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2014 af Hansihh (Slettet)

Du starter først med den mindste parantes, i dette tilfælde er de begge lige store, dvs du kan godt starte med den første eller den anden.

3*(x-4)+2-(x-5)

=(3*x-4*3)+2-x+5

=3x-12+2-x+5

=2x-5

Så er opgaven gjort, i dette styk var der et gange parantes, og et minus parantes, hvis du har yderligere spørgsmål, spørg endelig :)


Skriv et svar til: Reducere udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.