Matematik

LET 7.KLASSES MATEMATIK. blondine mangler hjælp

04. september 2014 af DumBlondineHjælp (Slettet) - Niveau: 7. klasse

opg. 21

a. 150 svarer til 15 % af et tal. find tallet      b. hvad er 15% af 150     c. hvor meget er 5 i forhold 25

d. 25 svarer til 5% af et tal. find tallet.         e. hvad er 5% af 25          f. hvor meget er 5 i forhold til 25

g. 80 svarer til 12,5% af et tal. find tallet.    h. hvad er 12,5% af 80     i. hvor meget er 12,5 i forhold til 80

j. 60 svarer til 30% af et tal. find tallet.       k. hvad er 30% af 60     L. hvor meget er 30 i forhold til 60

m. 12 svarer til 1% af et tal. find tallet.   n. hvad er 1% af 12             o. hvor meget er 1 i forhold til 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af SuneChr

a, d, g, j, m :             Tallet svarer til 100%  Det er almindelig forholdsregning.
b, e, h, k, n :             1% af noget er lig med 1/100  af dette noget.
c, f, i, L, o :               a i forhold til b er lig med  a/b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2014 af mette48 (Slettet)

Du lærer intet af at vi andre løser dine opgaver for dig, så du skal ikke skrive en masse opgaver ind her.

Men du har heller ikke bedt om hjælp til noget, så det er vel bare tidsfordriv!

Skriv en opgave og formuler et spørgsmål til denne opgave, så er der større mulighed for at få hjælp.

eks

a. 150 svarer til 15 % af et tal. find tallet 

hvordan løses denne opgave?

hjælp

% betyder hundrededele hvilket betyder at hele beløbet er 100%

15 % svarer til 150

1 % svarer til 150/15

100 % svarer til....


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Nu hjælper jeg dig lige med a):

Når du ved at 150 er 15 %, så kan du stille det meget simpelt op: 

15% = 15/100 = 0.15

Derfor:

0.15 x ( det betyder 15% af den ukendte størrelse) = 150 

x= 150/0.15 = 1000


Skriv et svar til: LET 7.KLASSES MATEMATIK. blondine mangler hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.