Matematik

Reducer udtrykket (haster)

04. september 2014 af MetteOst (Slettet) - Niveau: C-niveau

2x(x-y)+(x+y)^2-(x+y)(x-y)

hjæææælp! Er helt på bar bund... Mange tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvad betyder ^?


Svar #2
04. september 2014 af MetteOst (Slettet)

^2 betyder i anden :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af Hansihh (Slettet)

2x(x-y)+(x+y)^2-(x+y)(x-y)

= 2x-2y+x^2+y^2x^2 -(xy-y^2+xy)

= 2x-2y+x^2+y^2x^2 -xy+y^2-xy

= ? resten regner du selv


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er forkert i flere forskellige steder. Du har ike ganget korrekt ind med 2x i den første parentes, du har ikke regnet kvadratet (x+y)2 korrekt, og du har heller ikke regnet det sidste produkt korrekt. Man kan benytte kendte kvadratsætninger

        2x(x-y) + (x+y)2 -(x+y)(x-y) = 2x2 - 2xy + x2 + y2 + 2xy - x2 + y2 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2014 af Hansihh (Slettet)

Andersen kan du skrive trin for trin hvad du har gjort? og nævne mine fejl mere detaljeret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

2x ganges ind i parentesen (x-y): 2x·(x-y) = 2x2 -2xy . (du ganger kun ind med 2)

(x+y)2 beregnes via kvadratsætning: (x+y)2 = x2 + y2 + 2xy    (du har noget underligt her)

-(x+y)(x-y) beregnes via kvadratsætning: -(x+y)(x-y) = -(x2-y2) = -x2 + y2 .   (du har noget underligt her).

Derefter kombineres de tre led

        2x(x-y) + (x+y)2 -(x+y)(x-y) = 2x2 - 2xy + x2 + y2 + 2xy - x2 + y2 = 2x2 + 2y2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2014 af Hansihh (Slettet)

Nååå, tak tak


Skriv et svar til: Reducer udtrykket (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.