Matematik

Bestemmelse af trekants areal, trigonometri?

06. september 2014 af anneguldhøj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave, men er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal regne den, så håber, at der er en som kan hjælpe mig: 

I trekant ABC er C=79 grader, a = 2,3, og b =4,2. Bestem trekantens areal: 

Hvordan gør jeg dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for trekantens areal

        T = (1/2)·a·b·sin(C)


Svar #2
06. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

Er det bare ligesom normalt trigonometri? Det er vel ikke altid sinus jeg skal bruge? kan du evt forklare det for mig, så jeg kan lave de næste opgaver? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvad du mener med normalt trigonometri. Man kender de to sider og den mellemliggende vinkel. Man benytter den af formlerne for trekantens areal, der er anvendelig med de stykker, der er kendt.


Svar #4
06. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

Hvad så med denne opgave?

I trekant PQR er Q 29 grader, 9=3,3, r = 4,0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

Der er nogle generelle formler for areal af en retvinklet trekant, hvor vinkler og sider er kendte

T=1/2*a*b*sin(C)

T=1/2*b*c*sin(A)

T=1/2*a*c*sin(B)

-------------------------------------------

Du kender nok trigonometri, hvor man skal finde vinkler og sider i en retvinklet trekant. Er det ikke det du mener med 2#


Svar #6
06. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

Jo det er :-) 5# har nemlig aldrig hørt om ovenstående, og har en aflevering til i morgen aften, så blev lidt forvirret.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2014 af 123434 (Slettet)

4#

Hvad betyder 9=3,3?

Hvilke vinkler eller sider skal du finde?


Svar #8
06. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

7# hov- det var en tastefejl. Opgaves lyder således: I trekant PQR er Q = 29 grader, lille p=3,3, lille r = 4,0


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2014 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ordret


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Igen, man kender de to sider og den mellemliggende vinkel, så

        T = (1/2)·r·p·sin(Q)


Svar #11
06. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

9# jo- selvfølgelig, den kommer her: 

Opgave 4 (areal af trekant)

1: I trekant ABC er C=79 grader, a = 2,3, og b =4,2. Bestem trekantens areal: 

2: I trekant PQR er Q = 29 grader, p=3,3, r = 4,0. bestem trekantens areal: 

3: I trekant ABC er A = 35,9 grader, B=65,7 grader, a = 2,3, b = 4,2 bestem trekantens areal: 

Det er den præcise opgavebeskrivelse, jeg kan bare ikke lige helt fange den del af afleveringen, som jo omhandler trigonometri. Resten af afleveringen har jeg styr på, men areal af en trekant har vi aldrig arbejdet med før, så føler mig lidt lost. Tusind tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Opg 1 og 2 har du allerede fået forklaring til ovenfor.

I Opg 3 bestemmes vinkel C ud fra vinkelsummen. Derefter er det igen samme framgangsmåde som i Opg 1 til at beregne trekantens areal. Lav tegninger og få overblik over situationen i hver opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Arealet T af en trekant beregnes efter den grundlæggende formel

        T = (1/2)·h·g

hvor h er længden af en højde, og g er længden af den tilhørende grundlinie.

Højden hb fra B på AC i en trekant ABC kan findes ud fra formlerne

        hb = a·sin(C) = c·sin(A) .

Den til hb hørende grundlinie er siden b . Deraf får man udtryk for trekantens areal

        T = (1/2)·hb·b = (1/2)·a·b·sin(C) = (1/2)·b·c·sin(A) .

Lignende udtryk kan udledes ved at betragte højden ha og derefter højden hc.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2014 af Hestepigen123 (Slettet)

- men i svar 5# blev der beskrevet nogle formler, men de var jo til retvinklede trekanter- det er disse jo ikke? 


Svar #15
07. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

Jeg plejer at være rigtig skarp til matematik- men jeg forstår virkelig ikke særlig meget at det her.. Er der evt en, so, har lyst til at skære det ud i pap :O


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2014 af peter lind

#14 De pågældende formler gælder for alle trekanter.


Svar #17
07. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

Hvis jeg laver denne opgave således trekant ABC er C=79 grader, a = 2,3, og b =4,2. Bestem trekantens areal: Så laver jeg den således: T=1/2 * 2,3 *4,2 *Sin(79) Men det får jeg til 4,7412 - hvilket IKKE kan passe. 

Så jeg tænkte på, at jeg skal bruge Tangens i stedet for, eftersom jeg kender den modstående katete(a) og hosliggende katete (b) så kommer den til at se således ud: 

T=1/2 * 2,3 * 3,2 *Tan(79) = 24,8481, hvilket passer meget bedre? Har jeg fanget den, eller er jeg helt væk fra at regne opgaven rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. september 2014 af peter lind

Hvorfor kan  4,7412 ikke passe ?. Det passer skam udmærket med de opgivne data


Svar #19
07. september 2014 af anneguldhøj (Slettet)

Perfekt- jeg har forstået det nu, men forstår ikke denne : 3: I trekant ABC er A = 35,9 grader, B=65,7 grader, a = 2,3, b = 4,2 bestem trekantens areal: 


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. september 2014 af peter lind

Brug at summen af vinklerne i en trekant er 180º til at finde C. Derefter kan du bruge arealformlerne


Skriv et svar til: Bestemmelse af trekants areal, trigonometri?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.