Matematik

Forskrift

07. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Anna, Betina og Charlotte betaler hver måned 40% i skat af den indtægt, der overstiger 3000 kr. 

a) angiv en forskrift for skatten s(x) som funktion af månedens indtægt, x. 

Her fik vi: s(x)=(x-3000)*0.40

Udtryk som ligning med s(x) og løs følgende: 

b) Anna havde 4000 tilbag efter skat  januar. Hun tjente?
Her fik vi: 4000=(x-3000)*0.40 = 13000

c) Betina tjente 2000 mere end Anna i februar. Tilsammen betlte de 6000 i skat. Anna tjente?

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

Anna:

                løn - skat = lønrest efter skat

                     x - s(x) = 4000

                     x - (x-3000)·0.40 = 4.000

                     x - 0,40x + 1200 = 4.000

                     0,60 x = 2.800

                     x = 2.800 / 0,60 = 4.666,67


Svar #2
07. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg er ikke helt med - hvordan kommer du fra:
"x - 0,40x + 1200 = 4000" til "0,60 x = 2.800" ? 


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.