Matematik

hvem kan hjælpe?

07. september 2014 af raslas (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et taxaselskab tager 15 kr. per kilometer og 60 kr. i startgebyr.

Indfør passende variable til at beskrive sammenhængen mellem antal kørte kilometer og pris. (Husk navn, symbol, variationsområde)

K*15+60 Eksempel 9 km * 15 kr. + 60 kr = 195 kr.

Navn: Kilometer

Symbol: K

Variationsområde:  

Opskriv sammenhængen mellem dine valgte variable

Lav en graf der viser sammenhængen mellem antal kørte kilometer og pris, og aflæs på grafen hvad en tur på 30 km. koster.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Pris: P , så

        P = 15·K + 60 .

Tegn så grafen for den lineære funktion.


Svar #2
07. september 2014 af raslas (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #3
08. september 2014 af raslas (Slettet)

ved ikke hvordan jeg skal tegne grafen


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tegn grafen for den rette linien med ligningen  

        y = 15x + 60


Svar #5
08. september 2014 af raslas (Slettet)

dvs jeg tegner x linien og inddeler den i 10,20,30,40km  men kan man inddele y linien i 100,200 etc


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man behøver kun to punkter på en ret linie for at kunne tegne linien.


Skriv et svar til: hvem kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.