Matematik

ligningen går ikke op, forklar gerne hvad jeg gør galt

08. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg er helt på bar bund.
Nogle der kan se hvad der er gået galt, for ligningen går ikke op 

2x-(x-7)=-3x
2x-x-7)=-3x
2x-7=-3x
2x=6 
2/6= 3 
x= 3 


Svar #1
08. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

hov retning : 

2x-(x-7)=-3x
2x-x-7)=-3x
2x-7=-3x
2x=6  (+7)
2/6= 3 
x= 3 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af PeterValberg

I anden linje, hvor du hæver minus-parentesen, glemmer du at ændre fortegnet for -7

2x-(x-7)=-3x
2x-x+7=-3x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af hesch (Slettet)

Se #2


Svar #4
08. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

mange tak!! skal man det selvom det er en minus parentes? Troede når man ophævede en parents f.eks. en minus, så skulle alt inde i parentesen være minus? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af PeterValberg

#4

Nej, reglen for at hæve en minus-parentes, er at du ændrer fortegnet
for alle led inde i parentesen, positive værdier bliver negative og omvendt.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af hesch (Slettet)

-(x-7) = -1*(x-7)

Du skal gange alt inde i parantesen med  -1  ( altså skifte fortegn på alt ).


Svar #7
08. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

mange tak, jeg forstår ikke hvordan det hele rigtig bliver gjort, jeg vil prøve mig frem- nu når jeg har resultatet! 


Svar #8
08. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

#6

-(x-7) = -1*(x-7)

Du skal gange alt inde i parantesen med  -1  ( altså skifte fortegn på alt ).

Det forstår jeg ikke helt. 
Der står jo allerede 2x-(x-7) der ganger jeg da 2x ind i parentesen ? Hvor skulle mit 1 tal komme fra? 
Er der et sted man kan læse regler for ligninger, som sagt er jeg virkelig på barbund, og nybegynder 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2014 af PeterValberg

Se denne video-liste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2014 af hesch (Slettet)

#8:  2x er da ikke en faktor, der skal ganges ind:  Der står   2x - ( x - 7 ).  ( 2x minus ( x - 7 ) ).

Leddet 2x  er en addend.

I #6 betragter jeg kun minusparantesen, og forklarer, hvordan man hæver en sådan.

1-tallet kommer fra, at det har jeg indsat, af forklaringsmæssige årsager. 

1*f(x) = f(x).

Så det må jeg gerne.


Skriv et svar til: ligningen går ikke op, forklar gerne hvad jeg gør galt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.