Kemi

kemi journal - Forklar hvilken betydning for resultaterne det kan have, hvis man i forsøget ikke tilsætter ascorbinsyre.

08. september 2014 af deliciouslaura - Niveau: B-niveau

hej jeg har denne opgave i kemi som jeg har lidt svært ved, håber i kan hjælpe.

først lige teksten over opgaven.

Jern(II)ioner kan oxideres til jern(III)ioner ved tilstedeværelsen af dioxygen. Dette kendes fra dannelse af rust. For at forhindre denne fejlkilde i undersøgelsen af jern(II)-saltet tilsættes acorbinsyre, også kendt som C-vitamin. Ascorbinsyre kan reagere med dioxygen, og derved forhindre reaktionen mellem jern(II)ioner og dioxygen. Endvidere kan ascorbinsyre også reagere direkte med jern(III)ioner og danne jern(II)ioner.

spørgsmålet er så  Forklar hvilken betydning for resultaterne det kan have, hvis man i forsøget ikke tilsætter ascorbinsyre.

håber i kan hjælpe på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Heptan

Som du selv skriver, så gør man det for at forhindre reaktionen mellem jern(II)ioner og dioxygen, og det vil jo forstyrre resultaterne hvis der bliver dannet rust istedet for hvad end I undersøger jern(II) for.


Skriv et svar til: kemi journal - Forklar hvilken betydning for resultaterne det kan have, hvis man i forsøget ikke tilsætter ascorbinsyre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.