Matematik

Udregning af differentialkvotient

08. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med udregningen af sekanthældningen i denne opgave?

f(x) = 3x-4, x0=5

Disse tal sætter jeg så ind i ligningen for sekanthældningen:

aPQ = (3(5+h)-4)-(3*5-4)/h

Jeg kan ikke komme videre... Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne i tælleren ud og reducer udtrykket. Der skal en stor parentes omkring alt i tælleren

        aPQ = [ (3(5+h)-4)-(3*5-4) ] / h


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af mathon

En ret linje er jo sin egen sekant og tangent, så
aPQ bør være 3.


Svar #3
08. september 2014 af ulla7 (Slettet)

så 3 skal gannges ind i parentesen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er jo en faktor foran parentesen (5+h) .


Svar #5
09. september 2014 af ulla7 (Slettet)

så det bliver

((15+3h)-4)-(11)/h

er dette rigtigt?

og hvad skal jeg så nu


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der skal parentes omkring alt i tælleren

        ( (15+3h)-4 - 11 ) / h

og så skal det reduceres færdigt.


Svar #7
09. september 2014 af ulla7 (Slettet)

så det bliver til 

((15+3h)-15)/h

og det bliver så til 

3h/h = 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7. Ja.

Svar #9
09. september 2014 af ulla7 (Slettet)

er 3 så sekanthældningen eller grænseværdien?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er sekanthældningen, men da resultatet ikke afhænger af h, er det også grænseværdien.


Svar #11
10. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Så svaret 3 afhænger ikke af h?


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det fremgår da af din udregning i #7. Den konstante funktion 3 afhænger ikke af h.


Skriv et svar til: Udregning af differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.