Matematik

Bestemme f'(x) udfra graf, vil gerne lære det

08. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linket er

https://docs.google.com/forms/d/1BU41visOsG0dv9iToXEqaGRVsOKmvPDUG5XHoKO6Vhs/viewform

Opgave 2

f'(x)=0 angiver grafens hældning ved x-koordinaten 0

Jeg tegner tangenten, og kan se at den går et tern ned hver gang. Dens hældningskoefficient må være -1

Så løsningen til f'(x)=0 får jeg til -1

Opgave 3

f'(1)=1 angiver grafens hældning ved x-koordinaten 1

Jeg tegner tangenten og kan se, at den går 2 tern op hver gang. Dens hældningskoefficient må være 2

Så løsningen til f'(x)=1 får jeg til 2

Er jeg på rette vej?

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen f '(x) = 0. Man opsøger de x-koordinater, hvor grafen har vandret tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, f'(x) = 0 fortæller, at ved et bestemt x er hældningen for tangenten til grafen f givet ved a=0. Løsningen til f'(x) =0 er derfor x = 3 ud fra linket vedlagt. 

Nej, f'(1) angiver tangentens hældning i punktet x = 1 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2014 af peter lind

2.   f'(x) = 0 angiver at du skal finde det punkt hvor hældningen af tangenten er 0 svarende til vandret tangent

3. f'(1) angiver at hældningen for x = 1. Du finder så at f'(1) = 2 Det med at f'(1) = 1 er noget sludder.


Skriv et svar til: Bestemme f'(x) udfra graf, vil gerne lære det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.