Matematik

symmetriakser, cosinus og sinus

09. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

Jeg skal betagte symmetriakserne for tallene p= 3, -1, -3 i sin(p*Π/4) og cos(p*Π/4)

skal jeg aflæse det på enhedscirklen, dvs., for 3 er det sin(3Π/4)= -√2/2 og for cos(3Π/4)= √2/2 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2014 af mathon

     sin(3x) = sin(2x+x) = sin(2x)cos(x) + cos(2x)sin(x) = 2sin(x)cos2(x) + (2cos2(x) -1)sin(x) =

                                               (4cos2(x) - 1)sin(x) = 4sin(x) - 4sin3(x)


Svar #2
09. september 2014 af SolSmil (Slettet)

men hvor forsvinder symbolet Π (pi) og hvorfor skal jeg reducere? Skal jeg ikke betragte symmetriakserne dvs. se på enhedscirklen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2014 af mathon

Du har jo aflæse

                                 sin(-3(π/4)) = sin(-(π/4)) = -sin((π/4)) = -√(2)/2

                                 cos(-3(π/4)) = -cos(-(π/4)) = -cos((π/4)) = -√(2)/2


Svar #4
09. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Nu forstår jeg det bedre :-) vi skal bare lære det udenad, så jeg kan bare aflæse dem på enhedscirklen.

hvordan kan tallene A,b, C og d bestemmes vha. grafen? Facit står under, men jeg kan ikke helt gennemskue fremgangsmåden. 

Vedhæftet fil:matematik cos.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. september 2014 af mathon

korrektion til #1
                              sin(3x) = (4cos2(x) - 1)sin(x) = 3sin(x) - 4sin3(x)
og tilføjet uden
mellemregning
                              cos(3x) = 4cos3(x) - 3cos(x)

         
                            
                             


Skriv et svar til: symmetriakser, cosinus og sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.