Fysik

Bølger

11. september 2014 af NiklasLarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

For grundsvingningen på snoren/strengen er den svingende snors længde en halv bølgelængde. 
Frekvensen af grundsvingningen (1 bug) kan herefter bestemmes af ligningen: f1 = v/lambda = 1/(2*l) * rod: F/my

Her er den svingende snors længde betegnet med l.

Hvad sker der med grundsvingningens frekvens, hvis snorspændingen fire-dobles?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af mathon

                               f_{grund_1}=2\cdot \frac{v}{L}

                               f_{grund_2}=2\cdot \frac{v}{4L}=\frac{1}{4}\cdot \left ( 2\cdot \frac{v}{L} \right )=\frac{1}{4}\cdot f_{grund_1}

            


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.