Matematik

HJÆLP! Jeg er lost

12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal aflevere min opgave her om lidt, og jeg kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal forklare det her... Håber nogle kan hjælpe mig 

En investor har brugt 50 000 USD i to forskellige fonde som har givet en profit på 16,5% og 18%. Hvis den samlede profit var 8 520 USD, hvor meget har der så været investeret i hver fond? Foreslå et trinvis svar for at løse problemet


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald det oprindelige beløb i hver af de to fonde for x og y. Løs så ligningssystemet

        x + y = 50000

        0,165x + 0,18y = 8520

      


Svar #2
12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Men hvordan kan jeg så udregne det? Tror ikke helt jeg forstår det. Kan godt se at vi har en fond x og en fond y, og at det skal give 8520... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er summen af profitterne, der er 8520 .

Isoler y af den første ligning:  y = 50000 - x , og indsæt det i den anden ligning. Løs så den fremkomne ligning i x, og indsæt tilbage i udtrykket for y.


Svar #4
12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Hmmmm.... er stadig ikke helt med desværre 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

En alternativ fremgangsmåde er denne: hvis man havde fået 16,5% profit i hver fond, ville man have fået i alt 50000·0,165 = 8250 USD i profit. Nu fik man altså 8520 USD i profit, så forskellen, 270 USD, må så svare til merprocenten af det beløb, ser står i fonden, der fik 18% (som vi kaldte y). Dvs

        y·0,015 = 270

        y = 270/0,015

        x = 50000 - y .


Svar #6
12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Men hvad nu hvis resultater er 0,265x+0,18(50000-x)=8520

Hvordan forklarer man så at man er kommet frem til det? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man kommer frem til ligningen

        0,165x + 0,18·(50000 - x) = 8520

ved at substituere y = 50000 - x fra den første ligning ind i den anden ligning i #1.

Gang ind i parentesen, reducer, og isoler x.


Svar #8
12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

tror bare jeg springer den opgave over... tak for hjælpen, selvom jeg ikke forstår halvdelen af den 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Forstår du forklaringen i #5?


Svar #10
12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Kun at man skal dividere procenttallene, og efterfølgende skriver man x fordi man ikke kender det ukendte, og i parentesen står der 50000 - da han har brugt de penge i to fonde, som så skal minusse med x, som er det ubekendte tal fra procenttallene.... 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Din forklaring er uforståelig.


Svar #12
12. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Så det nok fordi jeg ikke har forstået hat :(


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. september 2014 af SuneChr

I fond A er investeret x               som har givet et afkast på 161/2% = 0,165·x
I fond B er investeret 50000 - x  som har givet et afkast på  18% = 0,18·(50000 - x)
Det samlede afkast er på 8520
Løs derfor ligningen
0,165·x + 0,18·(50000 - x) = 8520
og indsæt derefter denne x-værdi i fond A og fond B. 


Brugbart svar (1)

Svar #14
12. september 2014 af mathon

                       fond1                               fond2
                         x                                  (50000 - x)

                      profit1                              profit2                                    samlet profit
                    x·0,165                          (50000 - x)·0,18                                8.520

.

                                 samlet profit                    =     samlet profit

                              x·0,165 + (50000 - x)·0,18   =       8.520

.

         løs ligningen
                                           x·0,165 + (50000 - x)·0,18   = 8.520

         med hensyn til x


Svar #15
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af hvad x er?

Altså jeg sagde 

0,165x+0,18(50000-x) = 8520
0,165x+9000-0,18x = 8250          -9000
0,165-0,18x = -480                       -0,165
-0,18x/-0,18x = -480,165/-0,18

x= 2667.5833 og det er forkert? Ikke? Det er det hvertfald når jeg ersatter x med mit bud 


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det bliver så

   0,18x - 0,165x = 9000 - 8520 = 480 , dvs.

   (0,18 - 0,165)x = 480

   0,015x = 480

Prøv nu selv at løse færdig.


Svar #17
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

#16

 0,015x = 480
0,015        0,015

x= 3200? :)


Brugbart svar (1)

Svar #18
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, udregn det korrekt

        x = 480/0,015 = 48000/1,5 = ...


Svar #19
19. september 2014 af sukkermus123 (Slettet)

#18

hov manglede et nul ... altså 32000


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

En faktor 10 kan være ret så afgørende, når det drejer sig om pengebeløb.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.