Fysik

potentiel energi

12. september 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis vi antager, at UAB = -2.4 beregn tabet i elektronens potentielle energi, når den bevæger sig fra A til B.

Skal vi bruge følgende formel:

Epot = UAB* C 

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af mathon

                            Eelpot = (2,4 J/C) · (1,60218·10-19 C) = 3,84523·10-19 J = 2,4 eV


Svar #2
12. september 2014 af jihudsif (Slettet)

Ja, det er vel også det jeg gør. Du har skrevet 2.4 men det er -2.4 Volt.

Så får man vel:

EPot= -2.4V * 1.602*10-19 C

Epot = -3.844800000*10^(-19)*Unit('J')


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af hesch (Slettet)

Du skal skrive:

ΔEpot = -2,4V * 1,602E-19C = . . . . [J]

Det er ikke elektronens potentielle energi, men ændringen i potentiel energi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #1 har mathon angivet ændringen i elektrisk potentiel energi både i SI-enheden J, og i enheden eV (elektron-volt), der er bekvem at benytte, når der er tale om atomare forhold.


Svar #5
12. september 2014 af jihudsif (Slettet)

ΔEpot= -2.4V * 1.602*10-19 C = -3.84 * 10^-19 J


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2014 af hesch (Slettet)

ΔEpot= -2.4V * 1.602*10-19 C = -3.84 * 10^-19 J

Du ved jo ikke, hvad UA og UB er, men kun forskellen mellem dem. Dermed kender du kun ændringen i potentiel energi


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2014 af hesch (Slettet)

Iøvrigt bliver resultatet  +3,84E-19, for elektronens ladning er negativ.


Svar #8
12. september 2014 af jihudsif (Slettet)

Men det er opgaven der lyder sådan: tabet i elektronens potentielle energi. 

men - 2.4V*1.602*10^-19C giver jo -3.84*10^-19 J


Svar #9
13. september 2014 af jihudsif (Slettet)

Men er det denne formel man skal anvende eller den anden?

Epot = UAB* C 

eller

UAB=Ael/Q?


Svar #10
13. september 2014 af jihudsif (Slettet)

vi skal bruge denne formel

E_pot = UAB* C 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. september 2014 af mathon

    

                                                            E{_{el}}^{\, pot}=q\cdot U_{AB}

enheder
                    C\cdot V=C\cdot \frac{J}{C}=J


Skriv et svar til: potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.