Matematik

retvinklet trekant

13. september 2014 af måske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg sidder fast i en opgave uden hjælpemidler. 

På figuren ses en retvinklet trekant med kateterne a og a+1 

Bestem for a = 3 længden af hypotenusen og bestem a, når længden af hypotenusen er kvadratroden af 13. 

Jeg har fundet længden af hypotenusen når a = 3. 

Men jeg kan ikke finde a når længden af hypotenusen af kvadratroden af 13.

jeg er kommet frem til 2a^2+ 2a + 1 = 13 Dette er en andengradsligning, men jeg kan ikke komme videre - håber der er nogle der vil hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

                  h2 = a2 + (a+1)2

                       h2 = a2 + a2 + 2a + 1 = 2a2 + 2a + 1

                  (√(13))2 = 2a2 + 2a + 1

                  2a2 + 2a + (1-13) = 0

                  2a2 + 2a -12 = 0 …


Svar #2
13. september 2014 af måske1 (Slettet)

Ja, bliver det ikke til a^2 + a^2 + 1+2a = h

som bliver til 2a^2 + 2a + 1 = h = 13?

Hvad skal man så bagefter? 


Svar #3
13. september 2014 af måske1 (Slettet)

skal jeg så finde diskriminanten? 

Den får jeg til 98? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af mathon

           a2 + a + (-6) = 0       0 < a < √(13)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

3#

D giver 100

22*-4*2*(-12)=100

Der er to løsninger


Svar #6
13. september 2014 af måske1 (Slettet)

tusind tak, det hjalp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Kun den ene løsning er relevant for opgaven.


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.