Matematik

Faktorisering af f(x)= -x3+5x2-4x

14. september 2014 af tildansk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at faktoriserer denne 2.gradsligning?

På forhånd tak!

f(x)= -x3+5x2-4x 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2014 af mathon

…denne tredjegradsligning

                                                 -x(x2- 5x + 4) = -x(x-1)(x-4)

   da 1 og 4 er rødder i
                                     x2- 5x + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2014 af 123434 (Slettet)

Hvordan omskriver du til -x(x-1)(x-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af mathon

når 1 er rod i x2- 5x + 4
er (x-1) divisor i x2- 5x + 4

                        (x2- 5x + 4) : (x-1) = (x-4)

 så
                        x2- 5x + 4  = (x-4)·(x-1)
                      


Skriv et svar til: Faktorisering af f(x)= -x3+5x2-4x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.