Kemi
Titrering og ækvivalenspunkt
14. september 2014 af
blobbi (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
25 mL butansyreuppl titrerest med en 0,3 M kaliumhydroxidopl.
Beregn, hvor stort volumen af KOH-opløsningen, der skal tilsættes for at nå ækvivalenspunktet
Og så skal jeg foreslå en indikator, der kan anvendes ved titreringen.
CH3CH2CH2COOH (aq) + OH-(aq) -> CH3CH2CH2COO-(aq) + H2O(l)
Jeg ved at c(CH3CH2CH2COOH)=0,227 M
Og så er n(CH3CH2CH2COOH) =0,227 M * 25 mL = 5,675 mmol inden titrering
Er det følgende korrekt?:
n(CH3CH2CH2COOH) = n(OH-) = 5,675
Volumen af KOH-opløsningen, der skal tilsættest for at nå ækvivalenspunktet : 5,675 mmol/ 0,300 M = 18,9 mL ????
Jeg ved at ved ækvivalenspunktet er pH=pKs, pKs for butansyre er 4,82 skal det så være bromcreaolgrønt? Eller skal jeg beregne noget??
Tak på forhånd
Beregn, hvor stort volumen af KOH-opløsningen, der skal tilsættes for at nå ækvivalenspunktet
Og så skal jeg foreslå en indikator, der kan anvendes ved titreringen.
CH3CH2CH2COOH (aq) + OH-(aq) -> CH3CH2CH2COO-(aq) + H2O(l)
Jeg ved at c(CH3CH2CH2COOH)=0,227 M
Og så er n(CH3CH2CH2COOH) =0,227 M * 25 mL = 5,675 mmol inden titrering
Er det følgende korrekt?:
n(CH3CH2CH2COOH) = n(OH-) = 5,675
Volumen af KOH-opløsningen, der skal tilsættest for at nå ækvivalenspunktet : 5,675 mmol/ 0,300 M = 18,9 mL ????
Jeg ved at ved ækvivalenspunktet er pH=pKs, pKs for butansyre er 4,82 skal det så være bromcreaolgrønt? Eller skal jeg beregne noget??
Tak på forhånd
Svar #1
16. september 2014 af Heptan
Ja det er du jo god til :-)
18,9 mL er korrekt.
Dog gælder der ikke at pH = pKs ved ækvivalenspunktet, dette er halvvejs til ækvivalenspunktet. Du bliver nok nødt til at beregne pH ved ækvivalenspunktet ved hjælp af formlen for svage baser. Bemærk at volumen har ændret sig, så den formelle koncentration af butansyres korresponderende base er også anderledes.
Skriv et svar til: Titrering og ækvivalenspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
