Matematik

Fællesnævner 2/3a og 4/a?

14. september 2014 af maleneks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle kloge hoveder!
Jeg sidder med en matematikaflevering, og jeg er blevet lidt i tvivl mht fællesnævnere.

Jeg skal finde mindste fællesnævneren for 2/3a og 4/a. Jeg er i tvivl om det er 3a eller 3a^2?

Jeg skal også lægge 3/4x og 1/3x sammen ved at bruge 4x*3x som fællesnævneren, og her har jeg samme usikkerhed.
Jeg skal også lægge de 3/4x og 1/3x sammen med mindst mulige fællesnævner, og her er jeg også i tvivl.

Håber der er en venlig sjæl derude der kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2014 af LeonhardEuler

1) Det er 3a  

2) Forlæng den første brøk med 3:         3/4x      og forlæng den anden brøk med 4:          1/3x


Svar #2
14. september 2014 af maleneks (Slettet)

Tak for hjælpen  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af 123434 (Slettet)

3/4x+1/3x=9/12x+4/12x=13/12x=11/2x


Svar #4
14. september 2014 af maleneks (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

        (13/12)x = (11/12)x


Skriv et svar til: Fællesnævner 2/3a og 4/a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.