Matematik

gang parenteserne ud

15. september 2014 af mariechr1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. 

(x-1/2)2

2.

(-a-6b)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af 123434 (Slettet)

(a-6b)2

a2+(6b)2-2*a*-6b

a2+36b2+12ab

hm. Passer det overhovedet med din facitliste?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

1)

(x - 1/2)2 = (x - 1/2) · (x - 1/2)

x2 + 1/4 - 1/2x - 1/2x

x2 + 1/4 - 1

x- 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2014 af PeterValberg

#1 du laver en fortegnsfejl i din udregning

(a-6b)2

a2+(6b)2-2*a*-6b

a2+36b2+12ab

"Kvadratet på en toleddet størrelses differens er lig med kvadratet på første led,
plus kvadratet på andet led minus det dobbelte produkt."

(a - 6b)2  = (a - 6b)(a - 6b) = a2 - 6ab - 6ab + 36b2 = a2 + 36b2 - 12ab

Desuden har spørgeren i #0 skrevet (-a - 6b)2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #2 er forkert. Man kan ikke bare ignorere x og sige, at -(1/2)x - (1/2)x = -1. I stedet har man

       (x - (1/2))2 = x2 + (1/2)2 - 2·x·(1/2)

                         = x2 - x + (1/4)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

#0

Se bort fra min, se #4. Undskylder min fejl.


Skriv et svar til: gang parenteserne ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.