Matematik

Gennemsnit af procenter?

18. september 2014 af Colgate, (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der en, der kan fortælle mig, hvordan man udregner gennemsnit af procenttal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Læg procenttallene sammen og divider med deres antal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2014 af 123434 (Slettet)

Mener du gennemsnitlig procent

Vi får det første år 3% på en opsparing, det andet år får vi 4%, det tredje år får vi 5%

Så vil vi have gennemsnittet

Vi omskriver til en fremskrivningsfaktor

3%=3/100+1=1,03

4%=4/100+1=1,04

5%=5/100+1=1,05

Vi tager kubikroden fordi, at det er over 3 år.

3√1,03*1,04*1,05=1,02489

(1,02489-1)*100=2,49%


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2014 af SuneChr

Vi har så begge versioner af et gennemsnit: det aritmetiske i # 1 og det geometriske i # 2.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det bør så fremgå af den mere detaljerede opgaveformulering, hvilket gennemsnit der bør anvendes i opgaven.


Svar #5
18. september 2014 af Colgate, (Slettet)

Tusind tak for svarene. :-) Det drejede sig om renter, så har brugt fremskrivningsfaktoren. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Det fremgår dog ikke af formuleringen i #0.


Skriv et svar til: Gennemsnit af procenter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.