Matematik

Hjælp til aflevering.

21. september 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej til alle derude.
Jeg har en opgave, som jeg ikke kan begrunde rigtigt. 

Opgaven lyder sådan: Er f differentiabel i x = 1
Begrund din svar uden brug af Maple.

I den ene tilfælde ser den ud, som den ikke er differentiabel i x=1,
og den anden tilfælde ser den, som den er differentiabel i x=1.

Jeg ved ikke, hvordan jskal tage fat på opgaven.
Håber, nogen vil hjælpe med den sidste opgave,,,,


Svar #1
21. september 2014 af Niko83 (Slettet)

opgaven sendes som en pdf-fil

Vedhæftet fil:HHH.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2014 af Soeffi

Du har 

f(x)= \left\{\begin{matrix} \frac{-x^{2}+1}{(x-1)(x-3)}& (x<1 \vee x> 3)\\ x& ( 1\leq x\leq 3) \end{matrix}\right.

Du kan benytte reduktionen

f(x)= \left\{\begin{matrix} \frac{-x^{2}+1}{(x-1)(x-3)}=\frac{(1+x)(1-x)}{(x-1)(x-3)}=-\frac{x+1}{x-3},& (x<1 \vee x> 3)\\ x& ( 1\leq x\leq 3) \end{matrix}\right.


Svar #3
21. september 2014 af Niko83 (Slettet)

Betyder det, af funktionen er diff. i x=1.??


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. september 2014 af Soeffi

Prøv at finde den afledede funktion ud fra det som står.


Svar #5
21. september 2014 af Niko83 (Slettet)

1000 tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.