Matematik

ligninger

21. september 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med denne opgave. :)

Screen Shot 2014-09-21 at 21.51.33.png




Hov(det er C-niaeav)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

Screen Shot 2014-09-21 at 21.51.33.png

                                                        x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Svar #2
21. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Har kun problemer med den sidste del


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2014 af mathon

den sidstes faktorisering:    

                y=4(x-\left (-\tfrac{1}{2} \right ))(x-\left (-1 \right ))=4x^2+bx+c


Svar #4
21. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Kan man ikke lave det med to ligninger med to ubekendte?


Svar #5
21. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Vi har nemlig ikke lært at faktorisere endnu, så forstår det ikke. Men kan man ikke løse det vha. to liginger med to ubekendte, hvor

Ligning 1:

 a*x12 + b*x1+ c = 0

4*(-1)2 + b*(-1) + c =0

Ligning 2:
a*x22 + b*x2+ c = 0

4*(-1/2)2 + b*(-1/2) +c = 0

Ved at løse disse to ligninger med to ubekendte får jeg b = -4 og x = 0, men det giver ikke så meget mening, da diskriminaten vil give et minustal. Vil du gerne hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2014 af mette48 (Slettet)

x =[-b±√(b2- 4*4c)]/(2*4)             a=4 indsat kan give de 2 ligninger

-1/2=[-b+√(b2-16c)]/8            og    -1=[-b-√(b2-16c)]/8

gang med 8

læg de 2 ligninger sammen

del med tallet foran b

indsæt den fundne værdi for b i en af de to ligninger

isoler kvadratroden

kvadrer på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er da nok simplere at indsætte x = -1 og x = -(1/2) direkte i den oprindelige 2.-gradsligning med a = 4:

        4·(-1)2 + b·(-1) + c = 0

        4·(-1/2)2 + b·(-1/2) + c = 0

dvs.

        4 - b + c = 0             (1)
        1 - (1/2)b + c = 0      (2)

Lign (1) - Lign (2):  3 - (1/2)b = 0 , hvorefter    c = b - 4 ..


Svar #8
22. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Jeg fik b = 6 og c=2 :o


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, netop.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.