Matematik
Cirklens radius
22. september 2014 af
aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Har denne opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse.
En cirkel er bestemt ved ligningen x^2 -6x+y2 +2y-26=0.
Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum.
Kan i hjælpe mig?
En cirkel er bestemt ved ligningen x^2 -6x+y2 +2y-26=0.
Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum.
Kan i hjælpe mig?
Svar #1
22. september 2014 af mathon
Omskriv til formen
(x - a)2 + (y - b)2 = r2
hvor centrum er (a,b) og radius er r. ( det hedder at kvadratkomplettere )
Skriv et svar til: Cirklens radius
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
