Matematik

Opstilling af lignig

24. september 2014 af lillewinnie (Slettet) - Niveau: C-niveau

På et gymnasium er der 129 flere piger end drenge. Hvor mange er der af hvert køn, når der i alt er 623 elever på gymnasiet?

Opstil en ligning ud fra oplysningerne og besvar spørgsmålet ved at løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af mathon


                             drenge               piger          totalantal
             antal            x                  (x+129)            623


Svar #2
24. september 2014 af lillewinnie (Slettet)

Kunne du måske give en forklaring, gerne skåret ud i pap.. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af mathon


                             drenge               piger                     totalantal
             antal            x                  (x+129)            x + (x+129) = 623


Svar #4
24. september 2014 af lillewinnie (Slettet)

Arh på den måde.. Tak :)


Svar #5
24. september 2014 af lillewinnie (Slettet)

Så når man nu skal regne ligningen ud.. Skal man så gange x ind i parentesen?

x2+129x=623 

Det er ikke rigtigt det der, er det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2014 af Chrystine (Slettet)

Nej, der står jo et plustegn og ikke et gangetegn foran parentesen.
Her er den bare til pynt (eller rettere: Den har et pædagogisk formål) og kan umiddelbart fjernes.

x + x = 2x

I øvrigt tænker jeg, at du vil have gavn af at kigge på regneregler for parenteser, så du ikke bliver usikker på det næste gang :-)


Skriv et svar til: Opstilling af lignig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.