Matematik

Faktoriser andengradspolynomiet f(x) = 2x^2 + 5x - 3

24. september 2014 af superfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er virkelig helt blank på denne opgave, nogle som vil hjælpe mig? Min lærer gider ikke, så jeg må jo spørger om hjælp her. 

Faktoriser andengradspolynomiet f(x) = 22 + 5x - 3.

Kontroller resultatet ved at regne efter i hånden.

Vis også hvordan f(x) faktoriseres i nspire og at resultatet passer med din egen faktorisering.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af LeonhardEuler

Et andengradspolynonium på standardsformen kan skrives, som

p2(x) = a2x2 + a1x + a0 = a2 (x - x1)(x - x2)

hvor x1 og x2 er rødderne 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du mener åbenbart

         f(x) = 2·x2 + 5x - 3 .

Beregn polynomiets diskriminant, beregn så rødderne r1 og r2. Polynomiet kan da faktoriseres på formen

        f(x) = 2·(x - r1)·(x - r2)


Svar #3
24. september 2014 af superfisk (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Faktoriser andengradspolynomiet f(x) = 2x^2 + 5x - 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.