Matematik

Angivelse af løsningsmængde

24. september 2014 af LeonhardEuler - Niveau: C-niveau

Godaften

Hvordan skrives løsningsmængder således at rækkefølgen af elementerne i løsningsmængderne er betydende?

               A = {a,b,c}, B = {a,c,b}, C = {b,c,a},  D = {a,c,b} ∈ L 

                           således  A ≠ C ≠ B = D


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan bruge ordnede tripler (a,b,c) . Ved endelige mængder på listeform, er rækkefølgen af mængdens elementer uden betydning. Så er

        L ⊇ {(a,b,c) , (a,c,b) , (b,c,a)}


Svar #2
24. september 2014 af LeonhardEuler

Udemærket. Tak for din tid og din hjælp.

Ps. I #0 skal tegnet ∈ selvfølgelig erstattes med ⊆.


Skriv et svar til: Angivelse af løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.