Matematik

Differentialregning

24. september 2014 af AnHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min klasse og jeg er lige blevet introduceret for differentialregning. Vi er blevet givet nogle opgaver hvoraf jeg i følgende to finder udfordringer... Er der nogle der kan hjælpe?

Lad f være en funktion bestemt ved f(x) = x^2 - 4 x + 1

a) Bestem f'(0), f'(1) og f'(2)
f'(0)=-4
f'(1)=-2
f'(2)=0

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet 
y = -2 x

c) Bestem en ligning for den vandrette tangent til grafen for f-
Hvordan gør jeg dette?

d) Bestem røringspunktet for den tangent til grafen for f, der er parallel med linjen givet ved ligningen y = 2 x - 8

Hvordan gør jeg dette?

En funktion f er givet ved f(x)=-x^3+3x^2+x+4. Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunkt for t.

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af PeterValberg

d) Løs ligningen f'(x)=2 
    indsæt den fundne for x i forskriften for f, derved bestemmes den tilhørende y-koordinat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af PeterValberg

En funktion f er givet ved f(x)=-x^3+3x^2+x+4. Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunkt for t.

 Løs ligningen f'(x)=4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af 123434 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)=-x^3+3x^2+x+4. Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4

a) Bestem førstekoordinaten til røringspunkt for t.

f'(x)=3*x3-1+2*3*x2-1+1*x1-1

f'(x)=3x2+6x+1=4

f'(x)=3x2+6x+1-4=4-4

f'(x)=3x2+6x-3=0

x=0,4142136 V x=-2,414213562


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2014 af PeterValberg

#3 Du har overset minus foran tredjegradsleddet

f(x)={\color{Red} -}x^3+3x^2+x+4

Desuden er der kun én løsning på opgaven, - jf opgaveteksten:

En funktion f er givet ved f(x)=-x^3+3x^2+x+4. Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.