Matematik

kvadratrod hvorfor bliver den altid positiv?

24. september 2014 af NMJ95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvorfor bliver kvadratroden af et tal altid positivt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2014 af peter lind

Det er siimpelthen en definition. En ligning som x2 =2 har to løsninger nemlig kvrod(2) og -kvrod(2). Når man skal bruge en kvadratrod i andre sammenhænge er det praktisk at have en standart for eks. hvad der skal svares hvis man trykker på kvaddratrodstasten på en lommeregner. Den kan kun svare med et tal og der har man så valgt at det skal være den positive løsning til en ligning som den ovenstående


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den bliver heller ikke altid positiv. Kvadratroden af 0 er lig med 0. Kvadratroden af et ikke-negativt tal a er defineret som den ikke-negative rod i ligningen

        x2 = a .


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af SuneChr

Man kan også definere kvadratroden, hvori indgår biimplikation:
          √a = b  ⇔  b ≥ 0   ∧  b2 = a
Man kan, med andre ord, også slutte fra højre mod venstre.


Skriv et svar til: kvadratrod hvorfor bliver den altid positiv?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.