Fysik

Smeltevarme

24. september 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sidder og kæmper med de sidste 2 opgaver til min aflevering, håber der er en der kan hjælpe..Tak på forhånd

_______________________

Opg 7)

80 kg brugt jern smeltes i en ovn. Der går 40 sekunder inden al jernet er smeltet. Hvilken effekt er der tilføjet jernet? 

Opg 8)

Et hypotetisk (!!!) forsøg udføres. En elpære på 60 W; 230 V; 3,8 A sænkes ned i én liter 5 oC vand. Lampen tændes, og 90% af elpærens energi bliver afgivet som varme.
Hvor langt tid går der inden vandet koger? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2014 af peter lind

opgave 7: Find energien, der skal bruges tilsmeltningen af Q = m*L hvor L er smeltevarmen. Der bruges muligvis også noget energi til opvarmningen. Den er formodentlig væsentlig mindre.

opgave 8 Der er noget galt Effekt = U*I som ikke giver de 60 W.

Ellers energi tilført pæren = effekt*tid

Nødvendig energi til vandet = m*c*ΔT hvor m er massen af vandet, c varmefylden og ΔT = temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2014 af Soeffi

Opgave 7) Effekt i Watt = masse af jern i kg ganget med jerns specifikke smeltevarme i J/kg divideret med 40 s


Svar #3
24. september 2014 af emilie63 (Slettet)

Tak for hjælpen, tror jeg forstår det nu


Skriv et svar til: Smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.