Matematik

Find regneforskrift

25. september 2014 af Ukendt81 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan beskrive hvordan jeg finder den? - resultatet har jeg.

Potensfunktion.

Går gennem 18;215.

Y-værdien vokser med 3,5% når X-værdien vokser med 16,4%


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har en potensfunktion    f(x) = b · xa med oplysningerne

        b · 18a = 215

        b · (1,164x)a = 1,035 · b · xa , dvs.    1,164a = 1,035

Find a af den sidste ligning, og indsæt i den første ligning til bestemmelse af b.


Skriv et svar til: Find regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.