Matematik

HJÆLP MED DIFFENTIAL REGNING

26. september 2014 af sallyrindsig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil hjælpe mig med dette stykke??????? 

funktionen er givet ved f(x) = 0,25x2 + x + 3 

Bestem en ligning for tangenten til funtionen  f i punktet p0= (2, f(2)) 

TAK 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af PeterValberg

Brug tangentligningen

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 2 i dit specifikke tilfælde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. september 2014 af sallyrindsig (Slettet)

jamen hvordan skal jeg skrive det op, så det giver mening? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af mathon

bestem først
                         f{\, }'(x)=0,25\cdot 2\cdot x^{2-1}+1\cdot 1\cdot x^{1-1}=0,50\cdot x+1

                                  f{\, }'(2)=0,50\cdot 2+1=1+1=2

                                  f(2)=0,25\cdot 2^2+2+3=1+2+3=6

indsæt derefter i
tangentligningen
                                 y = f '(2)·x + b        gennem(2,6)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af mathon

eller

indsæt derefter i
tangentligningen
                                 y=f{\, '}(x_o)(x-x_o)+f(x_o) \; \; \; \; \; med\; x_o=2      


Skriv et svar til: HJÆLP MED DIFFENTIAL REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.