Fysik

Accelerationen

26. september 2014 af UK343 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg skal finde accelerationen som kassen undergår.

Personen trækker en kasse langs gulvet ved hjælp af en snor 

Jeg har regnet friktionskraften, normalkraften, tyngdekraften og snorkraften er opgivet. 

Hvordan kan jeg finde accelerationen?

Jeg kan tænke at jeg skal bruge newton 2. lov, da jeg kender massen, men hvad er F i dette tifælde? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af hesch (Slettet)

acc = Fresult / m  = ( Ftræk - Ffrik ) / m

Hvis  abs(Ftræk ) < Ffrik   er  acc = 0


Svar #2
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

Jeg får 5,162 kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:   Det er dig, der kender værdierne for Ftræk, Ffrik og m.     :)

Jeg ved heller ikke, hvilken enhed du har tænkt dig at sætte efter 5,162  ?


Svar #4
26. september 2014 af UK343 (Slettet)

Jeg har sagt:

a = (94N - 26,895)/13,0 = 5,162 m/s2

Men er det bare det jeg skal? 

Forstår ikke helt, hvad der menes med Hvis  abs(Ftræk ) < Ffrik   er  acc = 0


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Hvis du ikke sjusker med enhederne, bliver dine ligninger langt mere læsbare og forståelige:

a = (94N - 26,895N)/13,0kg = 5,162 m/s2

Ja, det er bare det du skal.

Ffrik bliver i sagens natur altid positiv.  Man kan lave evighedsmaskiner vha. negative friktionskræfter !  Det der menes er, at hvis abs(Ftræk) < Ffrik , så begynder kassen altså ikke at kure baglæns.  Du kan eftervise det ved et forsøg.    :)

PS:  Mere korrekt burde jeg nok have skrevet, at acc kunne være negativ, indtil v = 0. Herefter er acc = 0.


Skriv et svar til: Accelerationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.