Matematik

Ligning

27. september 2014 af Danny1234 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle,

jeg sidder fast i en opgave og kan ikke komme videre hvis jeg får hjælp til at besvare denne ligning:

3x-1=2x+8

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af LeonhardEuler

"Niveau: Universitet/Videregående"   du    mener    vel     8. klasse  ...

- Saml leddene med variablen x på den ene side og ligeledes skal du gøre med konstanterne bare på den anden side.

- Reducer

- Resten kommer af sig selv.


Svar #2
27. september 2014 af Danny1234 (Slettet)

Skal det se sådan her ud:

3x-1 = 2x + 8

3x-2x-1=2x-2x+8

1x-1=8

1x-1+1=8+1

1x=9

x=9

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.