Latin

Latin for begyndere - Oversættelse og kryds, bolle

28. september 2014 af hjæææææææælp (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg har en tekst jeg skal sætte kryds, bolle osv. i, og jeg skal oversætte den.

Silva pulchra circum villam Terentiae est.

Silva = skov

pulchra = smuk

circum villam = omkring gården

Terentiae = Terentia (navn) i nominativ pluralis

est = 3. persons singularis (han, hun, den, det)

Er der en hjælpsom sjæl derude, som kan hjælpe mig? :)

Forklar venligst også hvordan i gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Næmingurin (Slettet)

Først finder man verbet, og det er "est". Der har vi så verballedet (bollen)

Så spørger man, "hvem/hvad" er? = Terentia. Det er subjektet (krydset) Det kan vi også se fordi det står i nominativ. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2014 af Sigli (Slettet)

Det passer dels, hvad den ovenstående skriver. Hey næmingur! 
Dog er subjektet (krydset) ikke Terentiae, men "Silva Pulchra", fordi det er aktøreren bag verbalet (bollen) est. Det ses også ved, at Silva Pulchra står i nominativ.
Sætningen oversættes således: 
Den smukke skov er omkring Terentiagården. 
--------x---------------   O /////////////////////
"Omkring Terentiagården" er stedsadverbial (slangen).
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af Sigli (Slettet)

Her går jeg ud fra, at Terentiae ikke er nominativ pluralis, hellere sg dat/abl. 
Men ved virkelig ikke hvad Terentia er, er det ikke en by eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg har formodet, at Terentia er navnet på en kvindelig person i historien (hvis der er en gennemgående historie i tekstbogen). Terentiae er således genitiv, fem. sing.

Man kunne da oversætte sætningen

       Skoven omkring Terentias gård er smuk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

"Est" kan oversættes med "der er":

Der er en smuk skov omkring Terentias gård.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2014 af Sigli (Slettet)

Korrekt Andersen111, det er selvfølgelig ikke bare hvilken som helst kvinde, men hun er nævnt i Ciceros værker. 


Skriv et svar til: Latin for begyndere - Oversættelse og kryds, bolle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.