Matematik

Find vinkel E

28. september 2014 af 980526 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Den her opgave forstår jeg overhovedet ikke? Er der et klogt hoved, der kan hjælpe mig?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Hvis alle vinkler har samme grader, så må

ABCDE = 540 grader

For at finde en vinkel

\measuredangle E=\frac{540}{5}=108 grader


Svar #2
28. september 2014 af 980526 (Slettet)

Mange tak, jeg kunne virkelig ikke dreje mit hoved omkring den opgave :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

Femkanten har vinkelsummen 540o , men vinkel A og vinkel E er kun halvt så store som de andre tre.

Vinkel E må derfor være 540o/4 = 135o


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

#3 der er fejl

vinklerne B,C og D er 135o  vinkel A og E er 135o/2 = 67,5o


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er korrekt, at vinklerne A og E er halvt så store som de andre tre vinkler og at vinkelsummen i en femkant er 540º . Kaldes størrelsen af vinkel A eller E for x, har vi da

        3·(2x) + 2·x = 540º ,

dvs.

        x = 540º/8 = 67,5º .

Punkterne A, B, C, D, E er fem vinkelspidser i en regulær 8-kant. Vinkel A er da det halve af vinkelstørrelsen i en regulær 8-kant, dvs

        x = ((8-2)·180º/8) / 2 = (3/8)·180º = 67,5º

Det ses også klart af tegningen, at vinklerne A og E er spidse vinkler.


Skriv et svar til: Find vinkel E

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.