Matematik

Skal beregne en tilnærmet værdi af phi med 2 decimaler

28. september 2014 af CherieW (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp at beregne en tilnærmet værdi af phi med to dicimaler.

jeg har den normale med, kvradratroden af 5+1/2

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det korrekte udtryk er

        φ = (1 + √5) / 2 .


Svar #2
28. september 2014 af CherieW (Slettet)

men kender du andre tilnærmede beregninger af φ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da φ = (1 + √5) / 2 er en løsning i 2.-gradsligningen  x2 - x -1 = 0 , kan man beregne φ iterativt. Af 2.-gradsligningen har vi

        x·(x-1) = 1

hvoraf

        x = 1 + (1/x) .

Tallet φ kan beregnes iterativt ved at benytte iterationen

        xj+1 = 1 + (1/xj)

hvor man for eksempel kan starte med x1 = 1. Iterationen konvergerer mod φ, og efter 6-7 iterationer er værdien bedre end 2 decimaler.


Svar #4
28. september 2014 af CherieW (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Skal beregne en tilnærmet værdi af phi med 2 decimaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.