Matematik

Differentialregning HJÆLP..

29. september 2014 af Eliasz - Niveau: B-niveau

Bestem f'(1) når f(x)=2x^2-3x+\sqrt{x}+\sqrt{7}

Jeg er virkelig forvirret mangler hjælp

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Du skal differentiere funktionen.

Når du har gjort det, så skal du sætte 1 ind på x's plads og beregne :)


Svar #2
29. september 2014 af Eliasz

hvordan kan man differentierer udtrykket, især når der er kvadratrod?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det bliver 4x-3 +( 1 / (2*kvdr.rod(x)). Resten klarer du nemt.

Husk at den afledede af kvadratroden af x blot er 1/ (2*kvdr.rod af x)

f'(x)=4x-3+\frac{1}{2*\sqrt{x}} -> f'(1)=4-3+\frac{1}{2*\sqrt{1}} =\frac{3}{2}


Svar #4
29. september 2014 af Eliasz

Hvordan er du kommet til dette svar??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er jeg jo ved at differentiere - du får lige den korte version for hvert led:

2x^2=4x

-3x= -3

kv.rod(x) + kv.rod(7) = 1/ (2*kv.rod(x)) da kv.rod af 7 falder bort som konstant.

På den måde får du den samlede differentierede funktion.

Dernæst skal du som sagt indsætte værdien 1 på x's plads i den differentierede funktion.

Prøv at koncentrere dig om hvad jeg har gjort, for det er egentlig ret simpelt :)

Jeg tror bare at det forvirrer dig, at kv.rod af x differentieres til 1/(2*kv(x)).


Skriv et svar til: Differentialregning HJÆLP..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.