Matematik

lineær ligning med flere ubekendte

29. september 2014 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har prøvet at løse den ved at;

1. Ganger række 1 med -i ,for at få 1 yderst til ventre i matrixen.

2. trækker række 1 fra række 2, for at få 0 under 1-tallet.

Det stemmer bare ikke med facit. 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

1. så får du:

   -x1 -   2ix2    = 1

    x1  +(1+i)x2 = 1            Læg de to ligninger sammen, hvilket giver

(1-i)x2 = 2    x2  =  2/(1-i)  =  1+i         forlæng brøken med 1+i


Svar #2
30. september 2014 af Searchmath (Slettet)

Hvordan gør man det vha. gaussjordan-elimination?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af peter lind

Det er faktisk gauss jordan. Du får fjernet x1 værdien. Du tænker nok på at den skal omregnes og så trække fra. Det er bare det samme om man trækker en værdi fra eller man adderer værdien med modsat fortegn


Skriv et svar til: lineær ligning med flere ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.