Fysik

Fysik lektie.

30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beskrivelse af opgaven er i udklippet.

a) Den er vel blå? Men tænker der er noget mere bag det?

b) Det er vel jordens diameter?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af hesch (Slettet)

Du skal bemærke rumskibets hastighed.

Opgaven har med Einsteins relativitetsteori at gøre.


Svar #2
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Altså hastigheden / jordens diameter = sekunder - jeg forstår ikke formuleringen... hvor langt vil der være? Der vil vel være jordens diameter?


Svar #4
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, tak for det, men hvordan laver jeg opgave B? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af hesch (Slettet)

Pas !


Svar #6
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahhh, okay, men tak for hjælpen :) - hvorfor har du egentlig lagt et link til en ellipsoide, dumt spørgsmål, du vil vel sige at jeg skal huske jorden ikke er rund, som en kugle.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2014 af hesch (Slettet)

Ja, den bliver flad, nærmest som en pandekage. ( tror jeg nok ).

Men vent, kieslich og peter lind er på.


Svar #8
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Satser på det! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

fblå  = 650THz

f_M =\sqrt{\frac{c-v}{c+v}}\cdot f_K
hvor c er lysets hastighed, 3*108 m/s
fK er den frekvens, kilden udsender bølger med,
fM er den frekvens, modtageren registrerer, og
v er kildens og modtagerens indbyrdes hastighed; regnet positiv hvis de fjerner sig fra hinanden, og negativ hvis de nærmer sig hinanden. så v = -2,95*108 m/s

Prøv selv at regne det ud og se hvad farve det giver


Svar #10
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, hvad gør jeg så ved opgave B? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

rolig, skal lige finde formlerne og lave noget kaffe


Svar #12
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#11

rolig, skal lige finde formlerne og lave noget kaffe

Undskyld, tusinde tak for hjælpen! I really appreciate it! :) 

- Tror også jeg vil drikke noget kaffe, this gonna be a late night!


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

L = observeret længde, L0 = længde når vi er i hvile i forhold til objectet = Jordens diameter

v = 2,95*108 m/s vores hastighed, c = 3*108 m/s  lysets hastighed

L = L_0\cdot \sqrt{1-\frac{v^2}{c^2}}


Svar #14
30. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Tusinde tak, hvor får du egentlig disse formler fra?


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

wiki googlede 'dopplereffekt farver'  og 'relativitetsteori lorentztransformation'


Skriv et svar til: Fysik lektie.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.