Matematik

Bestem f'(x)

01. oktober 2014 af josefinehamgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Da vi lige er startet på differentialregning, er jeg i tvivl om, hvordan man løser f'(x).
Jeg har vedhæftet en opgave, som indeholder forskellige funktioner, hvor jeg deraf skal bestemme f'(x).

En der kan hjælpe?

Josefine

Vedhæftet fil: Opgave 7.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af PeterValberg

Overordnet set kan du benytte dig af den generelle regel:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

idet du skal huske på, at:

x=x^1

k= k\cdot 1=k\cdot x^0

hvor k er en konstant

 k'=0

\frac1x=x^{-1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af PeterValberg

eksempel:

a)

\begin{align*} f'(x) &= \left(2x-3 \right )'\\ &= (2x)'-(3)'\\ &=(2x^1)'-(3x^0)' \\ &=1\cdot 2\cdot x^{1-1}-0\cdot 3\cdot x^{0-1} \\ &= 2\cdot x^0-0\\ &= 2\cdot1\\ &=2 \end{align*}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af PeterValberg

se eventuelt video nr. 3 og 4 (talt fra oven) på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af mathon

og
          \left (\frac{k}{x} \right ){}'= k\cdot \frac{-1}{x^2}=\frac{-k}{x^2}


Svar #5
01. oktober 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#2

Hvad gør man så med spørgsmål e) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af PeterValberg

Se #1
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
01. oktober 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#6

Jeg skal bestemme f'(x) af f(x)=x^2-6x+5

Jeg har fået det til 60. Er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2014 af PeterValberg

Nej, det er ikke korrekt

f'(x) = 2x - 6
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.