Matematik

Kvadratroden i n'te

02. oktober 2014 af sara953a (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Jeg sidder med en aflevering og kan ikke komme videre. Er der nogen der kan forklare mig hvordan man udregner den eksponentielle notation, når man har \left ( \sqrt{2} \right )^{41} 

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at

\sqrt{2}^{41}=(2^{1/2})^{41}=2^{\frac{1}{2}*41}=2^{\frac{41}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Therk

Generelt gælder

\sqrt[b]{x^a} = x^{a/b}


Svar #3
02. oktober 2014 af sara953a (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke rigtig Hvor får du en halv fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Der skal jo gælde, at

\sqrt{x}^{2}=x \text{ for } x\geq 0

Så derfor må kvadratroden af x være det samme som x opløftet i anden potens.


Svar #5
02. oktober 2014 af sara953a (Slettet)

Okay, nu forstår jeg. Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Kvadratroden i n'te

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.